Bir Matematikçi: Süt Üretiminin Artırılabilirliği

USDA bir zamanlar süt endüstrisini iyileştirmek için ineklerin daha hızlı süt üretmesini istiyordu. Bu nedenle, daha iyi bir inek oluşturmak için önde gelen biyologlara ve birleştirici DNA teknisyenlerine danışmaya karar verdiler. Bu büyük bilim adamı ekibini bir araya getirdiler ve onlara sınırsız fon sağladılar. Nadir kimyasallar, garip bakteriler, tonlarca karantina ekipmanı talep ettiler, kazayla başlattıkları korkunç bir tifo salgını oldu ve 2 yıl sonra “yeni, geliştirilmiş inek” ile geri döndüler. Orijinaline göre süt üretiminde %2’lik bir iyileşme vardı.

Daha sonra en büyük Nobel Ödülü kazanan kimyagerlerle çalıştılar. Altı ay boyunca çalıştılar ve tonlarca kimyasal ekipman talep ettikten ve deneylerinden birinde zehirli bir bulut ile çalıştıklarında Colorado’daki küçük bir kasabanın yarısına zehirleyerek süt üretiminde %5’lik bir iyileşme elde ettiler.

Fizikçiler bir yıl denedi ve on bin inek radyasyon terapisine tabi tutulduktan sonra, çıktıda %1’lik bir iyileşme elde ettiler.

Sonunda umutsuzluk içinde matematikçilere yöneldiler. Zamanının en önde gelen matematikçisi problemde onlara yardım etmeyi teklif etti. Problemi duyduktan sonra heyete sabah tekrar gelebileceklerini ve sorunu çözmüş olacağını söyledi. Sabah geri döndüler ve onlara yeni, % 300 iyileştirilmiş süt ineği hesaplamalarının olduğu bir kağıt verdi. Plan söyle başlıyordu: “Sığırlarda Süt Veriminin Artırılabilirliğinin Kanıtı: Küresel bir inek düşünün …”

Bir Cevap Yazın

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google fotoğrafı

Google hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s